- uw tuin het verlengde
   van uw woonkamer -
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Het verplicht u tot niets, er zijn geen kosten aan verbonden: bosmatuinen@gmail.com
Bosma Tuin en Landschap Copyright © Alle rechten voorbehouden
BOSMA.
PROJECT VAN DE MAAND.
TUINEN.
EDUCATIE &  EXCURSIE.
CONTACT.

Meer is niet altijd beter. In de natuur en het milieu betalen wij tegenwoordig een hoge prijs voor onze welvaart. Er is een verschil tussen welvaart in termen van bezit en welbevinden in termen van geluk en beleving. Er zijn grenzen aan de groei en de komende generaties moeten bewust worden gemaakt van de implicaties van deze tijd. De natuur vertelt ons hoe het werkt en wat er gebeurt als het niet werkt volgens haar principes.

 

 

Lesprogramma natuur en landschap

 

Bosma Tuin en Landschap uit Enschede biedt lessen aan over natuur en landschap. We hebben ervaring in het onderwijs en de communicatie van diverse leeftijdscategorieën. Het gaat ons om de relatie tussen mens en dier inzichtelijk te maken. Een les waarin buiten zijn met leren kijken en je bewust worden gecombineerd wordt met doen.

Wij brengen onze visie op natuur en milieu over en bespreken welke alternatieven er zijn.

 

Een reis door de tijd van natuur en landschap

 

Een excursie van Bosma Tuin en Landschap gaat in op hoe natuur en landschap onderdeel uitmaken van het buitengebied. Welke veranderingen zijn opgetreden en onder invloed van welke factoren heeft ons landschap zich ontwikkeld. U leert het landschap historisch lezen. Geen moderne kaarten, maar historisch topografische geografie van begin vorige eeuw vormt uitganspunt van uw excursie. U kunt fietsen of wandelen met een historische kaart vol informatie. U leert de data interpreteren en relateren aan de huidige topografie. Een eyeopener voor elke deelnemer.

Galerij
Educatie / Excursies
Meint is een echte natuurliefhebber en weet zijn enthousiasme te delen met anderen. Lees meer over zijn wandel-excursie langs de Bornse Beek.
Impressie van een wandelaar:

Landschapswandeling HERTME een ware ontdekkingstocht

 

‘Ssssttt… dat is de tjiftjaf!’
Lees meer

E-mailadres: bosmatuinen@gmail.com