Tuinen

Tuinonderhoud

Wanneer wij een tuin ontwerpen, hoort hierbij ook tuinonderhoud. Een aantal zaken kunt u zelf onderhouden al of niet met ondersteuning van ons. Voor specifiek of groot onderhoud kunt u een beroep doen op ons bureau.

Tuinontwerp

- de tuin is het verlengde van uw woonkamer -

Dit gezegde gaat vaak op. Bosma Tuin en Landschap uit Enschede kijkt uiteraard verder dan de woonkamer, in ons ontwerp krijgen natuur en milieu naast vormgeving een prominente plek. De tuin is niet alleen een buitenkamer, het is ook de plek waar dieren voedsel, een schuilplaats en een nest kunnen vinden. Waar wilde planten niet per definitie onkruid zijn, maar deel uitmaken van het beplantingsplan in het verlengde van de bodemkundige en hydrologische condities. Zo vormt de natuur een integraal deel van het ontwerp zowel bij stadstuinen als landelijke tuinen. Sfeertuinen

Natuurvriendelijk tuinaanleg

De aanleg van uw tuin vraagt enige expertise als het gaat om het combineren van natuur en milieu. Het is uw tuin en wanneer u wilt, kunt u meehelpen bij de aanleg. Het ontwerp en de visie erachter krijgen in de praktijk vorm. Ook in uw eigen tuin gaan beleving en inhoud hand in hand.

Kleine en grote tuinen

Wanneer u niet kunt helpen aanleggen, is dat geen probleem een kleine stadstuin of een grote landschapstuin, wij kunnen het geheel conform uw wensen en de eerder geschetste visie zelf aanleggen. Waar nodig werken wij samen met andere bedrijven.

Milieubewuste
tuin inrichting

Bosma Tuin en Landschap richt uw tuin milieubewust in.

Leidend principe in het ontwerp is zo min mogelijk milieu belastende materialen. Wij kijken ook nadrukkelijk hoe dode materialen zoals bestrating opnieuw te gebruiken zijn en werken met zo min mogelijk afval. Vaak is het mogelijk om regenwater vanaf het dak de tuin in te leiden. Hiermee voorkomt u dat de riolering belast wordt en krijgt relatief schoon water een functie in uw tuin.

Spreekt onze visie u aan? Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Het verplicht u tot niets, er zijn geen kosten aan verbonden.


Wanneer wij een tuin ontwerpen, hoort hierbij ook tuinonderhoud.
Een aantal zaken kunt u zelf onderhouden al of niet met ondersteuning van ons.
Voor specifiek of groot onderhoud kunt u een beroep doen op ons bureau.